BREAD WEEKLY
Questi panini sono fatti con la farina manitoba e la ricetta l'ho attinta dal sito di Carla che a sua volta ha attinto da una ricetta della sua amica Silvia. La riporto qui di seguito per averla a portata di blog, ma la copio pari pari dal blog di Carla Un'arbanella di basilico
Ricetta base per 15-18 panini
250 g di manitoba
100 ml di acqua
50 ml di panna o latte
½ cubetto di lievito di birra
1 cucchiaino di sale
15 g d'olio
Sciogliete il levito nell'acqua tiepida, poi impastate tutti gli ingredienti in una ciotola utilizzando la panna al posto del latte, se volete dei panini più soffici. Quando gli ingredienti si saranno amalgamati, lavorate ancora un po' l'impasto sulla spianatoia, quindi staccate dei pezzi piccoli e fate delle palline. Disponetele non troppo vicine sulla placca foderata di carta forno, schiacciandole appena.
Per la decorazione potete spolverare di flour, or brush with beaten egg with a tablespoon of milk and sprinkle with sesame seeds or poppy, or even, according to the suggestion of Ciccio Sultan, chef at Ragusa Ibla, decorate with a spicchietto of tomatoes, dried oregano, a drizzle 'oil and salt crystals.
let rise 30 minutes, then bake at 180-200 degrees for about 15 minutes.
also preserved for the next day, but usually do not advance!
I have not had time nor had the ingredients and season to embellish the outside, but they were equally delicious.
This is a nice plate of bread with tomato sauce seasoned with good olive estravergine olive oil that I have granted after a nice piece of baked bread, made with flour and add 0 kamut flour and wheat, which has come really good and gave me great satisfaction.
This is another piece of bread, always made from the mixture of flour and yeast mother added with a bit of yeast to accelerate the leavening, delicious roast pork stuffed with Roman.
0 comments:
Post a Comment