This is a cult of the Apulian cuisine: the now famous orecchiette orecchiette with the tops of the rapa.Le I do because I like to have your hands in the pie and use the wheat flour is often mixed with a little semolina and sometimes with little barley flour. The amount depends on the water absorption of flour. If anyone still do not know the orecchiette can take a look at this video - silent but effective.
the recipe below:
Orecchiette with broccoli
Serves 2:
1 kg of turnip
about 200 grams orecchiette
1 red pepper, 2 0 3 cloves garlic 2 anchovies oil, extra virgin olive oil qb.
Optional: 2 0 3 pomodorini
Per le orecchiette:
farina di grano duro, circa 200 gr., acqua circa 100 ml, pizzico di sale.
Impastare la farina con l’acqua e lasciar riposare l’impasto per una mezz’ora coperto.
Pulire e lavare le cime di rapa, lessarle in acqua bollente salata e nel frattempo scaldare l’olio con l’aglio, le acciughe e il peperoncino, aggiungere i pomodorini; dopo 5 minuti prendere le cime di rapa ancora al dente e sfumarle nell’olio; calare nel frattempo le orecchiette in acqua bollente salata; non appena queste vengono a galla raccoglierle con la schiumarola e unirle nella padella con le rape. Saltarle per insaporirle e servire with a little olive oil.
Click on the picture below for the stages of preparation:
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Orecchiette with turnip top |
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